آغاز فروش اقساطی خودرو KMC SR ۳ کرمان موتور از شنبه + جدول فروش (۱۹ مهر ۱۴۰۴) وام عجیب یک کارمند بانک با بازپرداخت بیش از نیم قرن + عکس قیمت امروز خودرو داخلی و خارجی (۱۶ مهر ۱۴۰۴) | بازار خودرو بلاتکلیف ماند گل تازه زعفران در خراسان رضوی امروز چقدر قیمت دارد؟ (۱۶ مهر ۱۴۰۴)‌ پیش‌بینی بانک آمریکایی از قیمت عجیب طلا در سال آینده میلادی مدیرعامل شرکت توزیع برق تهران: مشترکان پرمصرف منتظر قبض‌های میلیونی باشند تغییر جهت بورس در آخرین روز کاری هفته | گزارش وضعیت بازار سهام (۱۶ مهر ۱۴۰۴) راهنمای جامع خرید انواع تسمه نقاله شکاف عرضه‌وتقاضای نقره ۵ساله شد | اصلاح قیمت نقره در راه است؟ علت گران‌شدن میوه چیست؟ | رئیس اتحادیه: مقصر میوه‌فروش نیست سهمیه سوخت وسایل نقلیه فرسوده تغییر می‌کند فروش فوری سایپا از روز (یکشنبه ۲۰ مهر ۱۴۰۴) آغاز می‌شود + بخشنامه دلار در یک‌قدمی ۱۱۴ هزار تومانی شدن (۱۶ مهر ۱۴۰۴) حذف ۴ صفر تأثیری بر تورم یا رشد اقتصادی ندارد بازی مافیا - شهروند در بازار کالا‌های اساسی نرخ جدید بنگاه‌های املاک مشخص شد | تعرفه ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول چقدر است؟ قرعه‌کشی ایران‌خودرو امروز (چهارشنبه، ۱۶ مهرماه ۱۴۰۴) + لینک پخش زنده واریز بیش از ۴ هزار و ۲۷۲ میلیارد تومان به حساب شهرداری‌ها، دهیاری‌ها و فرمانداری‌های خراسان رضوی دینار عراق در بازار آزاد مشهد گران شد (۱۶ مهر ۱۴۰۴) ارز ترجیحی؛ زمینه ساز  رانت و  فساد  مخارج مالیات بر ارزش افزوده در خراسان رضوی | از درآمد پایدار شهرداری تا سلامت و ترمیم حقوق بازنشستگان قیمت امروز میوه و تره‌بار در مشهد (۱۶ مهر ۱۴۰۴) | اختلاف ۲۰ هزار تومانی قیمت سیب‌زمینی در تره‌بار و سطح شهر طلا در مشهد دوباره در مدار صعود قرار گرفت | ورود دوباره طلا به کانال ۱۱ میلیونی (۱۶ مهر ۱۴۰۴) ۱۰ مقصد اصلی زعفران صادراتی ایران کدام‌اند؟ | زعفران‌های صادرشده به چین تقلبی بودند؟ سکه پیش‌فروشی ۱۲ میلیون ارزان‌تر از بازار آزاد فروش رفت طلای ۴ هزار دلاری | قیمت جهانی طلا امروز (۱۶ مهرماه ۱۴۰۴) اعلام شد انتقال ریسک به بازار سهام؛ بورس در یک قدمی ۳ میلیون واحدی تولید صنایع افزایش یافت | زارعی سخنگوی وزارت صمت شد
سرخط خبرها

دلیل ناترازی انرژی در کشور چیست؟ | گاز به نیروگاه‌ها نمی‌رسد

  • کد خبر: ۳۰۶۸۴۶
  • ۰۳ دی ۱۴۰۳ - ۱۳:۵۲
دلیل ناترازی انرژی در کشور چیست؟ | گاز به نیروگاه‌ها نمی‌رسد
رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی مشهد در خصوص علت ناترازی انرژی در کشور و چگونگی مدیریت آن، توضیحاتی ارائه کرد.

نسرین یوسفی‌عارفی در گفت‌و‌گو با خبرنگار شهرآرانیوز در خصوص ناترازی انرژی، اظهار کرد: ناترازی انرژی موضوعی است که طی یکی،دو سال اخیر خود را هر روز بیشتر از دیروز نشان می‌دهد؛ البته باید کشور از ۲۰ سال گذشته به فکر آن می‌بود. از دو سال پیش و از روزی که قطعی برق صنایع آغاز شد، در تابستان به ۳۶ ساعت و در زمستان به ۴۸ ساعت رسیده است.

وی افزود: عمده ناترازی انرژی در زمستان‌ها، در حوزه گاز است که دلیل آن عدم سرمایه‌گذاری در حوزه برداشت گاز است. ما دومین رتبه ذخیره‌سازی گاز دنیا هستیم، اما از این ذخایر نتوانستیم برداشت انجام دهیم چراکه سرمایه‌گذاری انجام نشده است، سالانه ۳ تا ۴ درصد افت فشار در چاه‌های گاز داریم که باید با سرمایه‌گذاری این افت فشار جبران شود؛ به ویژه که طی این سال‌ها، موضوع شدت مصرف انرژی هم داشتیم.

رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی مشهد ادامه داد: این سیاست اشتباه که گاز به تمام نقاط کشور برسد، شاید سیاست درستی نبوده است؛ چراکه سرمایه‌گذاری نکردیم و از طرفی به مصرف خانگی گازرسانی کردیم.

وی با بیان اینکه در خراسان رضوی ۵۴ درصد کل مصرف گاز در بخش خانگی است، گفت: این آمار نشان می‌دهد که شدت مصرف را در جایی که بهره‌وری نداشتیم، افزایش دادیم بدون اینکه این مخازن را سرمایه‌گذاری کنیم. در گذشته شاید بخشی از گاز خراسان و شمال کشور از گاز خانگیران تأمین می‌شد و ۱۵ میلیون مترمکعب مثبت بودیم؛ درحالی‌که اکنون تقریباً روزی ۲۵ میلیون مترمکعب کسری گاز استان خراسان است. بنابراین برداشت ما از چاه‌ها کمتر شده و از طرفی شدت مصرف افزایش پیدا کرده است و افت فشار چاه‌ها موجب شده گاز کمتری استخراج شود.

پولی که مردم بابت گاز پرداخت می‌کنند، ۱۰ درصد قیمت واقعی آن است

یوسفی در ادامه درخصوص تأثیر ناترازی گاز بر نیروگاه‌ها، عنوان کرد: اکثر نیروگاه‌های کشور گازی هستند یا از سایر سوخت‌های فسیلی استفاده می‌کنند و ناترازی گاز موجب شده نیروگاه‌های ما دچار مشکل شوند‌. اکنون از ۵ هزار مگاوات نیروگاه خورشیدی در استان خراسان، به دلیل نرسیدن گاز، بخش کمی از آن کار می‌کند. در بخش خانگی نیز نظارتی در حوزه مصرف نیست و ما سیستم هوشمندی برای مصرف گاز نداریم و پولی که مردم بابت گاز پرداخت می‌کنند، ۱۰ درصد قیمت واقعی آن است.

گاز به نیروگاه‌ها نمی‌رسد

وی افزود: ما به اقتصاد انرژی توجه نکردیم که موجب شده در حوزه مصرف، بهینه‌سازی صورت نگیرد، شدت مصرف افزایش پیدا کند و از طرفی در برداشت هیچ سرمایه‌گذاری انجام نشده است که نسبت به افت فشار و شدت مصرف بتوانیم تأمین گاز کنیم و این ناترازی هر روز بزرگ شده است و بزرگ‌تر هم می‌شود.

رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی مشهد ادامه داد: این ناترازی موجب شده در حوزه برق دچار مشکل شویم. در واقع در حوزه گاز برخی مشکلات برای تأمین گاز مصرفی صنعت وجود دارد، چون سهم بزرگی از مصرف را بخش خانگی دارد. از طرفی چون گاز به نیروگاه‌های ما نمی‌رسد، ما مشکل تولید برق داریم. ناترازی برق ناشی از ناترازی گاز است که ناترازی گاز بیشتر در زمستان خود را نشان می‌دهد.

یوسفی در ادامه عنوان کرد: در تابستان ناترازی گاز به‌تبع کاهش مصرف گاز، کاهش پیدا می‌کند، اما ناترازی برق خود را در تابستان نشان می‌دهد که ناشی از افزایش مصرف است و از طرفی نیروگاه‌های ما پاسخگوی نیاز کشور نیستند؛ چراکه قدیمی شدند و طی این سال‌ها به به‌روزرسانی نیاز داشتند که انجام نشده است.

وی با بیان اینکه افت راندمان در سیستم انتقال کشور را داریم، گفت: یعنی میزان اتلافات در نیروگاه‌ها و سیستم انتقال و توزیع افزایش پیدا کرده است و در حوزه مصرف به جهت اینکه قیمت برق قیمت واقعی نیست و قیمت هر کیلووات برق برای دولت ۵ هزار و ۸۰۲ تومان تمام شده که با تورم ۴۰ درصد می‌شود حدود ۷ هزار تومان، اما با نرخ ۱۸ تا ۲۰۰ تومان برای خانگی محاسبه می‌کند، انگیزه‌ای برای کاهش مصرف وجود ندارد. سیستم‌های بهینه‌سازی و هوشمندسازی هم، چون دولت توان سرمایه‌گذاری در این حوزه را نداشته است، قابل‌کنترل نیست.

ناترازی‌ها را می‌توان مدیریت کرد؟

رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی مشهد در پاسخ به این پرسش که ناترازی‌ها را می‌توان مدیریت کرد، اظهار کرد: ناترازی برق را شاید بتوان با نیروگاه‌های خورشیدی که در پیک مصرف بیشترین راندمان را دارند، بهبود بخشید، اما در کنار آن، دولت باید در محور‌های مختلف بهینه‌سازی مصرف اقدام کند؛ به عنوان نمونه افرادی که در این امر اقدام می‌کنند، حمایت شوند و این حمایت برای تمام مشترکین اعمال شود.

یوسفی در ادامه گفت: ما ۳۰ میلیون کنتور در کشور داریم که قابلیت کنترل و قرائت ازراه‌دور را ندارند و قابلیت دست‌کاری و خروج برق وجود دارد و باید محور دولت باشد که کنتور‌ها جایگزین شود؛ یا دولت به گواهی بهینه‌سازی مصرف توجه بیشتری داشته باشد. اما در حوزه ناترازی انرژی گاز در این مرحله، به این سرعت نمی‌توان کاری کرد و فقط باید فرهنگ مصرف درست را اشاعه دهیم تا سایر مشکلات در راستای برداشت گاز را به حداقل برسانیم. هم‌اکنون مصرف سالانه گاز خانگی در کشور، ۶۲ درصد و در خراسان، ۵۴ درصد است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->