بررسی شرایط خرید ملک با موجودی ۳ تا ۵ میلیارد تومان در مشهد (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) + جدول تفویض حداکثری اختیارات «ساتبا» به خراسان رضوی وصول بیش از یک هزار و ۷۰۰ میلیارد ریال عوارض آلایندگی از محل درآمد‌های مالیات بر ارزش افزوده در خراسان رضوی معاون عمرانی استاندار خراسان رضوی خبر داد: وجود ۱۴۰۰ طرح نیمه‌تمام در خراسان رضوی توقف فروش آرد به نانوایان آزادپز بورس وارد فاز احتیاط شد | گزارش وضعیت بازار سهام (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) سهمیه کالای همراه مسافر تا پایان فصل بهار ۱۴۰۴ تعیین شد صدور پروانه بهره‌برداری از ۶ معدن در غرب خراسان رضوی نرخ طلا در مشهد یک میلیون تومان ریزش کرد | افت ۱.۶ میلیونی قیمت سکه (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) خراسان رضوی، قطب تولید انرژی پاک در کشور | ۳ هزار مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر جدید در استان ساخته می‌شود عشایر، ستون فقرات اقتصاد و امنیت خراسان رضوی تأکید استاندار خراسان رضوی و مشاور رئیس‌جمهور بر نقش‌آفرینی استان در پروژه‌های ملی قیمت امروز ارز، طلا، سکه و بیت‌کوین (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) | ریزش نرخ دلار و طلا تورم فروردین ۱۴۰۴ رکورد ۱۷ ماه اخیر را شکست شرایط بخشودگی جرائم مالیات بر ارزش افزوده ابلاغ شد تأمین بیش از ۳ هزار و ۸۴۰ میلیارد ریال سهم ورزش‌های همگانی خراسان رضوی از محل درآمد‌های مالیات بر ارزش افزوده تهران- مشهد؛ دارای بالاترین آمار جابه‌جایی مسافر در فرودگاه‌های کشور طی اسفند ۱۴۰۳ آغاز اجرای برنامه‌های مدیریت مصرف برق در خراسان رضوی (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) قیمت بیت‌کوین در اوج ۶ هفته اخیر (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) توزیع ۳ هزار و ۶۲۳ تن فراورده‌های دامی تنظیم بازار در خراسان رضوی تأثیر اجرای قانون «تأمین مالی تولید و زیرساخت‌ها» بر خراسان رضوی | سایه‌روشن یک قانون تازه‌نفس قیمت جهانی طلا امروز (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) اعلام شد قیمت امروز میوه و تره‌بار در مشهد (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) | کاهش نرخ پیاز و سیب‌زمینی ارزش سهام عدالت امروز (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) چقدر شد؟ + جدول تورم مسکن در فروردین ۱۴۰۴ به ۴۰ درصد رسید سرانه مصرف لبنیات همچنان پایین | گزارش شهرآرانیوز از راهکار‌های جبران کمبود مصرف لبنیات در سفره‌های مردم رشد قیمت اونس طلای جهانی در پی درگیری ترامپ و رئیس بانک مرکزی آمریکا پیش بینی قیمت طلا و سکه (چهارشنبه ۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) پیش بینی بورس (چهارشنبه ۳ اردیبهشت ۱۴۰۴)| رشد بازار متوقف شد؟
سرخط خبرها

دلیل ناترازی انرژی در کشور چیست؟ | گاز به نیروگاه‌ها نمی‌رسد

  • کد خبر: ۳۰۶۸۴۶
  • ۰۳ دی ۱۴۰۳ - ۱۳:۵۲
دلیل ناترازی انرژی در کشور چیست؟ | گاز به نیروگاه‌ها نمی‌رسد
رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی مشهد در خصوص علت ناترازی انرژی در کشور و چگونگی مدیریت آن، توضیحاتی ارائه کرد.

نسرین یوسفی‌عارفی در گفت‌و‌گو با خبرنگار شهرآرانیوز در خصوص ناترازی انرژی، اظهار کرد: ناترازی انرژی موضوعی است که طی یکی،دو سال اخیر خود را هر روز بیشتر از دیروز نشان می‌دهد؛ البته باید کشور از ۲۰ سال گذشته به فکر آن می‌بود. از دو سال پیش و از روزی که قطعی برق صنایع آغاز شد، در تابستان به ۳۶ ساعت و در زمستان به ۴۸ ساعت رسیده است.

وی افزود: عمده ناترازی انرژی در زمستان‌ها، در حوزه گاز است که دلیل آن عدم سرمایه‌گذاری در حوزه برداشت گاز است. ما دومین رتبه ذخیره‌سازی گاز دنیا هستیم، اما از این ذخایر نتوانستیم برداشت انجام دهیم چراکه سرمایه‌گذاری انجام نشده است، سالانه ۳ تا ۴ درصد افت فشار در چاه‌های گاز داریم که باید با سرمایه‌گذاری این افت فشار جبران شود؛ به ویژه که طی این سال‌ها، موضوع شدت مصرف انرژی هم داشتیم.

رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی مشهد ادامه داد: این سیاست اشتباه که گاز به تمام نقاط کشور برسد، شاید سیاست درستی نبوده است؛ چراکه سرمایه‌گذاری نکردیم و از طرفی به مصرف خانگی گازرسانی کردیم.

وی با بیان اینکه در خراسان رضوی ۵۴ درصد کل مصرف گاز در بخش خانگی است، گفت: این آمار نشان می‌دهد که شدت مصرف را در جایی که بهره‌وری نداشتیم، افزایش دادیم بدون اینکه این مخازن را سرمایه‌گذاری کنیم. در گذشته شاید بخشی از گاز خراسان و شمال کشور از گاز خانگیران تأمین می‌شد و ۱۵ میلیون مترمکعب مثبت بودیم؛ درحالی‌که اکنون تقریباً روزی ۲۵ میلیون مترمکعب کسری گاز استان خراسان است. بنابراین برداشت ما از چاه‌ها کمتر شده و از طرفی شدت مصرف افزایش پیدا کرده است و افت فشار چاه‌ها موجب شده گاز کمتری استخراج شود.

پولی که مردم بابت گاز پرداخت می‌کنند، ۱۰ درصد قیمت واقعی آن است

یوسفی در ادامه درخصوص تأثیر ناترازی گاز بر نیروگاه‌ها، عنوان کرد: اکثر نیروگاه‌های کشور گازی هستند یا از سایر سوخت‌های فسیلی استفاده می‌کنند و ناترازی گاز موجب شده نیروگاه‌های ما دچار مشکل شوند‌. اکنون از ۵ هزار مگاوات نیروگاه خورشیدی در استان خراسان، به دلیل نرسیدن گاز، بخش کمی از آن کار می‌کند. در بخش خانگی نیز نظارتی در حوزه مصرف نیست و ما سیستم هوشمندی برای مصرف گاز نداریم و پولی که مردم بابت گاز پرداخت می‌کنند، ۱۰ درصد قیمت واقعی آن است.

گاز به نیروگاه‌ها نمی‌رسد

وی افزود: ما به اقتصاد انرژی توجه نکردیم که موجب شده در حوزه مصرف، بهینه‌سازی صورت نگیرد، شدت مصرف افزایش پیدا کند و از طرفی در برداشت هیچ سرمایه‌گذاری انجام نشده است که نسبت به افت فشار و شدت مصرف بتوانیم تأمین گاز کنیم و این ناترازی هر روز بزرگ شده است و بزرگ‌تر هم می‌شود.

رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی مشهد ادامه داد: این ناترازی موجب شده در حوزه برق دچار مشکل شویم. در واقع در حوزه گاز برخی مشکلات برای تأمین گاز مصرفی صنعت وجود دارد، چون سهم بزرگی از مصرف را بخش خانگی دارد. از طرفی چون گاز به نیروگاه‌های ما نمی‌رسد، ما مشکل تولید برق داریم. ناترازی برق ناشی از ناترازی گاز است که ناترازی گاز بیشتر در زمستان خود را نشان می‌دهد.

یوسفی در ادامه عنوان کرد: در تابستان ناترازی گاز به‌تبع کاهش مصرف گاز، کاهش پیدا می‌کند، اما ناترازی برق خود را در تابستان نشان می‌دهد که ناشی از افزایش مصرف است و از طرفی نیروگاه‌های ما پاسخگوی نیاز کشور نیستند؛ چراکه قدیمی شدند و طی این سال‌ها به به‌روزرسانی نیاز داشتند که انجام نشده است.

وی با بیان اینکه افت راندمان در سیستم انتقال کشور را داریم، گفت: یعنی میزان اتلافات در نیروگاه‌ها و سیستم انتقال و توزیع افزایش پیدا کرده است و در حوزه مصرف به جهت اینکه قیمت برق قیمت واقعی نیست و قیمت هر کیلووات برق برای دولت ۵ هزار و ۸۰۲ تومان تمام شده که با تورم ۴۰ درصد می‌شود حدود ۷ هزار تومان، اما با نرخ ۱۸ تا ۲۰۰ تومان برای خانگی محاسبه می‌کند، انگیزه‌ای برای کاهش مصرف وجود ندارد. سیستم‌های بهینه‌سازی و هوشمندسازی هم، چون دولت توان سرمایه‌گذاری در این حوزه را نداشته است، قابل‌کنترل نیست.

ناترازی‌ها را می‌توان مدیریت کرد؟

رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی مشهد در پاسخ به این پرسش که ناترازی‌ها را می‌توان مدیریت کرد، اظهار کرد: ناترازی برق را شاید بتوان با نیروگاه‌های خورشیدی که در پیک مصرف بیشترین راندمان را دارند، بهبود بخشید، اما در کنار آن، دولت باید در محور‌های مختلف بهینه‌سازی مصرف اقدام کند؛ به عنوان نمونه افرادی که در این امر اقدام می‌کنند، حمایت شوند و این حمایت برای تمام مشترکین اعمال شود.

یوسفی در ادامه گفت: ما ۳۰ میلیون کنتور در کشور داریم که قابلیت کنترل و قرائت ازراه‌دور را ندارند و قابلیت دست‌کاری و خروج برق وجود دارد و باید محور دولت باشد که کنتور‌ها جایگزین شود؛ یا دولت به گواهی بهینه‌سازی مصرف توجه بیشتری داشته باشد. اما در حوزه ناترازی انرژی گاز در این مرحله، به این سرعت نمی‌توان کاری کرد و فقط باید فرهنگ مصرف درست را اشاعه دهیم تا سایر مشکلات در راستای برداشت گاز را به حداقل برسانیم. هم‌اکنون مصرف سالانه گاز خانگی در کشور، ۶۲ درصد و در خراسان، ۵۴ درصد است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->